اساسنامه

 

بسم الله الرحمن الرحیم

اساسنامه حسینیه شهدای قهرود

الذین یبلغون رسالات الله و یخشونه و لا یخشون احداً الا الله و کفی بالله حسیباً
( احزاب آیه ۳۹ )

با تأییدات خداوند متعال و الهام از تعالیم عالیه اسلام و با عنایت خاصه حضرت بقیه الله امام زمان حجه بن الحسن العسکری عجل الله تعالی فرجه الشریف ، به منظور تعلیم و نشر و ترویج فرهنگ اسلامی و انجام خدمات عام المنفعه هیأت قهرودی های مقیم تهران در سال ۱۳۳۲ تشکیل و تأسیس گردید و طی جلسات هفتگی و فراگیر درسهایی از قرآن و عزاداری ائمه اطهار سلام الله علیهم اجمعین در این سالهای متوالی فعالیت مستمر داشته و پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) با توجه به جمعیت روزافزون قهرودی ها در تهران، ضرورت ایجاد مکانی مناسب برای برگزاری مراسم مذهبی این وظیفه احساس شد که در حد توان با همکاری افراد خیّر و همشهریان نیکوکار در سال ۱۳۶۷ احداث ساختمان حسینیه شروع شد و در سال ۱۳۷۲ افتتاح گردید و به پیروی از رهنمود های رهبر عظیم الشأن انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای و به پاس نکوداشت حرمت خون شهدا و ایثارگری جانبازان عزیز و به برکت استقامت و پایمردی سلحشوران توانمند اسلام و فداکاری و همّت امّت ایثارگر ایران اسلامی و به شکرانه پیروزمندی های عظیم در صحنه جهانی و ضرورت برخورد جدی و مسئولانه در رویارویی با مشکلات و حوادث جاری و بعضاً غیر مترقبه اجتماعی در جهت رفع نیازها و جبران کمبودها از طریق ارائه کمک های مادی و معنوی و خدمت به مردم محروم و مستضعف جامعه ، با هماهنگی ادارات و نهاد های دولتی ، مرکزی با اهداف تعیین شده که در این اساسنامه پیش بینی گردیده تحت عنوان حسینیه شهدای قهرود توسط خیّرین تشکیل گردید.

فصل اوّل

فصل اوّل :کلیّات
ماده یک : نام
این مرکز به نام حسینیه شهدای قهرود نامگذاری گردید ،که در این اساسنامه اختصاراً حسینیه نامیده می شود.

ماده دو: اعتقاد و التزام
این حسینیه با اهداف فرهنگی تأسیس و کلیه اعضا اعتقاد و التزام عملی خود را به قانون اساسی جمهوری اسلامی و ولایت مطلقه فقیه اعلام می نمایند.

ماده سه :مدت
این حسینیه غیر انتفاعی و برای مدت نامحدود تشکیل شده است.

ماده چهار: نشانی
محل اصلی این حسینیه واقع در تهران خیابان ولی عصر(عج) ، خیابان فرهنگ پلاک۸۵ میباشد.و می تواند در تهران و سایر شهرستانها فعالیت فرهنگی داشته باشد.

ماده پنج : موضوع و اهداف
۵-۱) اقدام در جهت اشاعه ، تعلیم ،نشر و ترویج فرهنگ اسلامی از طریق انتشار جزوات و مطبوعات و برگزاری مسابقات
۵-۲ ) برپایی جلسات مذهبی و ملّی برای تعظیم شعائر دینی و ملّی

۵-۳) ایجاد فضای معنوی و ارتقاء سطح بینش دینی و اعتقادی بخصوص همشهریان قهرودی

۵-۴) شناسایی و پرورش استعداد های درخشان بوسیله تأمین امکانات مادی و معنوی مورد نیاز آنان در حد مقدورات حسینیه در زمینه های فرهنگی، هنری، ورزشی، اجتماعی و موارد مشابه

۵-۵) اقدام در جهت وحدت و همدلی قهرودیهای مقیم تهران و ساکن در داخل و خارج کشور به نحو ممکن و ایجاد بانک اطلاعات و شناسایی قوّت ها و ضعف ها و اقدام در جهت رفع نقایص احتمالی

۵-۶) فعالیت و تلاش در جهت کمک های مادی و معنوی و ارائه طرح ها و برنامه های ورزشی و فرهنگی و اجتماعی

۵-۷) جمع آوری کمک های نقدی و غیرنقدی، نذورات و …. و مصرف آن برای پیشبرد اهداف حسینیه

تبصره) برنامه ها و سایر اقدماتی که در اساسنامه پیش بینی شده است چنانچه نیاز به مجوز داشت پس از کسب موافقت وزارت خانه یا سازمان ذیربط به اجرا درخواهد آمد.

فصل دوم

ماده شش : ارکان حسینیه
ارکان حسینیه عبارتند از :
مجمع عمومی ، هیأت امناء و هیأت اجرایی که تابع مقررات کلی اساسنامه خواهند بود.

ماده هفت: مجمع عمومی
مجمع عمومی متشکل از همشهریان قهرودی است و فقط افراد قهرودی حق عضویت در آن رادارا می باشند.

۷-۱) هیئت امناء اکثریت قهرودیهای فعّال در امور مذهبی ، سیاسی و اجتماعی را بعنوان عضو مجمع عمومی انتخاب و برای تشکیل مجمع عمومی دعوت بعمل می آورد.
۷-۲) جلسه مجمع عمومی جهت انتخاب هیأت امناء هر چهار سال یکبار تشکیل و با حضور نصف به اضافه یک نفراز دعوت شدگان رسمیّت می یابد. اعضای مجمع عمومی از طریق کارت دعوت، تلفن و پیامک حداقل یک هفته قبل از جلسه دعوت بعمل می آید.

۷-۳) از میان افراد حاضر در جلسه مجمع عمومی هر شخصی که مایل باشد میتواند بعنوان نامزد عضویت هیأت امناء ثبت نام و طی مدت زمان محدودی ضمن معرفی و بیان نظرات خود در انتخابات شرکت کند . افراد غایب در جلسه می بایست بصورت کتبی نامزدی خود را به هیأت رئیسه اعلام نمایند.

۷-۴) اعضای هیئت امناء می بایست دارای حسن شهرت بوده و اعتقاد و التزام عملی به قانون اساسی و ولایت مطلقه فقیه داشته باشند.
۷-۵) در جلسه مجمع عمومی چهار نفر از افراد حاضر بعنوان رئیس سنی، ناظر و دو منشی انتخاب تا نسبت به برگزاری انتخابات و تعیین اعضای اصلی و علی البدل هیأت امناء اقدام نمایند.
¬¬¬¬
ماده هشت :هیأت امناء
هیأت امناء مرکب از ۲۹ نفر عضو اصلی و ۱۰ نفر معادل یک سوم اعضاء بعنوان عضو علی البدل می باشد.

۸-۱) تشکیل جلسه هیأت امناء هر سال یکبار با حضور نصف به اضافه یک نفر یعنی حداقل ۱۵ نفر رسمیّت پیدا خواهد کرد.

۸-۲) در صورت غیبت بیش از سه جلسه یا فوت و یا استعفا یک عضو ، فرد علی البدل به ترتیب از میان حائزین اکثریت آراء ( ردیف ۳۰ به بعد) به عضویت هیأت امناء در می آید.

۸-۳) دعوت از هیأت امناء با کارت دعوت یا تلفن و پیامک حداقل سه روز قبل از جلسه باید به نحوی صورت گیرد که اطمینان حاصل شود کلیه اعضاء هیأت امناء از تشکیل جلسه مطلع شده اند.
۸-۴) به منظور استفاده از نظرات تمامی اعضاء ، از اعضاء علی البدل نیز در جلسات هیأت امناء دعوت بعمل خواهد آمد. بدیهی است در صورت رأی گیری فقط ۲۹ نفر به ترتیب از میان حائزین اکثریت آراء حق رأی خواهند داشت.

ماده نه : وظایف هیأت امناء
تصویب سیاست های کلان حسینیه ، تصویب برنامه و بودجه سالیانه ، انتخاب هیأت اجرایی و نظارت به عملکرد هیأت اجرایی ، اصلاح اساسنامه در صورت لزوم بجز فصل اول آن از وظایف هیأت امناء می باشد.
۹-۱) هیأت امناء می تواند بخشی از اختیارات خود را به هیأت اجرایی تفویض نماید.

ماده ده : هیأت اجرایی
اعضاء هیأت امناء از میان خود ۹ نفر (۷ نفر اصلی و ۲ نفر علی البدل) که دارای ویژگی ها و شرایط ذیل می باشند را بعنوان هیأت اجرایی برای دو سال انتخاب می نمایند. انتخاب مجدد هیئت اجرایی بلامانع می باشد.

الف : اعضای هیأت اجرایی میبایست دارای حسن خلق در معاشرت ، سعه صدر و حسن شهرت باشند.
ب : اعضای هیأت اجرایی باید وقت کافی داشته باشند.
ج: هر عضو هیأت اجرایی به صورت فردی ، حق هیچگونه اظهار نظری را از طرف هیأت امناء و هیأت اجرایی نداشته و کلیه اظهار نظرها توسط مدیر اجرایی خواهد بود. در صورت لزوم به اطلاع عموم مردم می رسد.
د: تکمیل فرم تعهد نامه پذیرش اساسنامه و شرایط عضویت توسط عضو هیأت اجرایی الزامی است.
و: حضور فیزیکی اعضاء حداقل ۱۲ ساعت در ماه در شرایط عادی ، و در شرایط ضروری هر زمانی که مدیر اجرایی درخواست نمود الزامی است.

۱۰-۱) اعضای هیأت اجرایی در اولین جلسه خود ، یک نفر را بعنوان مدیر اجرایی انتخاب کرده و مدیر اجرایی در صورت لزوم یک نفر را بعنوان قائم مقام به هیأت اجرایی معرفی می نماید.
۱۰-۲) با پیشنهاد مدیر اجرایی و تصویب هیأت اجرایی مسئولین واحدهای ذیل انتخاب می گردند.

۱) مسئول فرهنگی و اجتماعی
۲) مسئول امور مالی و ادرای
۳) مسئول تدارکات و خدمات
۴) مسئول اطلاع رسانی و تبلیغات
۵) مدیر داخلی

۱۰-۳) مسئولین هر یک از واحد ها میتوانند تعدادی از افراد را جهت انجام وظایف واحد مربوطه با موافقت هیأت اجرایی به کار گیرند.

۱۰-۴) در صورتی که اعضای هیأت اجرایی شرایط لازم جهت برعهده گرفتن هر کدام از واحد ها را نداشته باشند، مدیر اجرایی می تواند فرد لازم را خارج از هیأت اجرایی به هیأت اجرایی معرفی نماید.

۱۰-۵) مدیر اجرایی یکی از خواهران که توانایی انجام امور اجرایی را داراست بعنوان رابط خواهران به هیأت اجرایی معرفی می نماید که میتواند در جلسه هیأت اجرایی شرکت نماید.

۱۰-۶) مدیر اجرایی میتواند مسئولین بسیج برادران و خواهران را در جلسات هیأت اجرایی دعوت نماید.

۱۰-۷) جلسات هیأت اجرایی حداقل هر ۱۵روز یکبار تشکیل و با حضور حداقل ۵ نفر رسمیت پیدا میکند.

۱۰-۸)دعوت ازاعضای هیأت اجرایی بوسیله تلفن یا پیامک حداقل۳روز قبل از تشکیل جلسه صورت میگیرد.

۱۰-۹) درصورت استعفاء یا فوت یکی از اعضای هیأت اجرایی، عضو علی البدل جایگزین وی میگردد.

۱۰-۱۰) در صورت غیبت غیر موجه بیش از ۳ جلسه متوالی ، عضو غایب مستعفی شناخته می شود.

۱۰-۱۱) شرکت اعضای علی البدل در جلسات هیأت اجرایی بدون حق رأی بلامانع میباشد.

۱۰-۱۲) خدمات اعضای هیأت اجرایی افتخاری است و می توان با تصویب هیأت اجرایی برای برخی از اعضاء یا مدیران اجرایی حقوق تعیین نمود.

فصل سوم

ماده یازده : وظایف کلی هیأت اجرایی

۱۱-۱) عزل و نصب کارکنان ، افتتاح حساب جاری ، حصول مطالبات ، قبول تعهّد ، اقامه و تعقیب و دفاع از هرگونه دعوی یا انصراف از آن ، تعیین داور یا وکیل با حق توکیل ، اجرای مصوبات هیأت امناء ، قبول یا رد هدایا یا وجوه ، مدیریت کلی و برنامه ریزی حسینیه در همه زمینه ها

۱۱-۲) کلیه اسناد تعهد آور و مالی با امضای مدیر اداری و مالی و امضای مدیر اجرایی میباشد.

۱۱-۳ ) مدیر اجرایی موظف است ظرف مدت ۳ ماه پس از تشکیل اولین جلسه هیأت اجرایی ، آیین نامه داخلی، شرح وظایف و مسئولیت هر یک از واحد هارا تعیین و پس از تصویب هیأت اجرایی به مسئولین مربوطه ابلاغ نماید.

ماده دوازده:
این اساسنامه در سه فصل،در دوازده ماده و سی و دو بند و یک تبصره در مورخ ۲۳/۱۰/۱۳۹۳ به تصویب رسید.